Prettige feestdagen en veel plezier in het nieuwe jaar!

 


 

Zaterdag 21 oktober: Nieuwe kans om onkruid en slakken te ruimen

Op zaterdag 21 oktober gaan we opnieuw proberen samen zo veel mogelijk gras, onkruid, opschietende boompjes en slakken van de tuin weg te halen.

Daarbij focussen we op:
- het gras op de tussenpaadjes,
- het onkruidvrij maken van de ongebruikte tuinen,
- het onkruid rond de appelboompjes en fruitstruiken in de collectieve delen,
- en het uittrekken van de talloze opschietende esdoorns.

Laatste klusochtend dit jaar: zaterdag 21 oktober, weer vanaf 10.00 uur, met koffie en lunch.

Graag tot ziens zaterdag de 21e.

(Handig als je je eigen grasschaar meeneemt!)

Gras en slakken ruimen op zaterdag 16 september

Terwijl velen hopelijk een fijne vakantie hadden is het gras op de tuin hoog opgeschoten. Slakken vinden daar een schuilplaats in. En blijken zich nu te vermeerderen. Alle reden dus om het onkruid en gras op te ruimen, en meteen zo veel mogelijk slakken te vangen.

Waarschijnlijk kunnen we daarmee een deel van de overlast van slakken volgend jaar voorkomen. Of in ieder geval verminderen.

Voor deze belangrijke klus zijn er vele handen nodig. Hopelijk komen vele tuinders helpen ... 

We beginnen om pakweg 10.00 uur, en gaan met pauzes tussendoor tot 12.30 uur aan de slag. Daarna volgt weer een gezellige lunch samen.

Graag tot ziens zaterdag de 16e.

Twee uurtjes samen klussen op zaterdag 17 juni, vanaf 10u00

Tijdens de klusdag gaan we vooral het hoog opgeschoten gras wegknippen

Slakken verschuilen zich graag in het hoog opgeschoten gras rondom de moestuinen. Het is daar vochtig, niet te licht, en dicht bij de jonge aanplant. Ideaal voor de naaktslakken.

Om dat gras weg te halen zijn er heggescharen aangeschaft. Daarmee kunnen we vanaf 10u00 aan de slag, tot pakweg 12u00. Met koffiepauze tussendoor.
Als besluit weer een gezamenlijk lunch, vanaf 12u30.

Het wegknippen van het hoge gras heeft prioriteit; maar er zijn nog wat andere klusjes waarmee we de tuin kunnen fatsoeneren. Er is kortom voor iedereen wat te doen.

Een goede opkomst, mooi resultaat en lekker weer op de klusdag

De dekzeilen zijn weer gefatsoeneerd, de paden vrijwel vrij van onkruid: een mooi resultaat van de klusdag van zaterdag 11 maart. Bovenal weer gezellig samen aan het werk geweest en een heerlijke lunch genoten, in een prima sfeer. 
Voor degenen die er niet bij waren ligt er nog een klus: de dorre bladeren op het eerste stuk bij de ingang bij elkaar harken en op de composthoop gooien. 


 

 

Algemene ledenvergadering
Op donderdag 13 april hebben we een algemene ledenvergadering. Zoals gewoonlijk in de Open Hof aan de Herschelstraat, vanaf 19.30 uur.
Een tijdje later is de volgende klusdag: zaterdag 17 juni, vanaf 10.00 uur.

Klusdag zaterdag 11 maart aanstaande

De klusdag op zaterdag 11 maart is dit seizoen de eerste gezamenlijke activiteit. Als vanouds beginnen we om 10.00 uur en gaan we met koffiepauzes tussendoor aan het werk tot aan de gezamenlijke lunch vanaf pakweg 12.30 uur.

Op donderdag 13 april hebben we vanaf 19.30 uur onze Algemene Ledenvergadering in de Open Hof. Ruim voor die tijd krijgen alle leden een uitnodiging met de gebruikelijke agenda en jaarverslagen.

Wat een gezellig drukke klusdag!

Uitstekend weer, een geweldige opkomst en een bijzonder hartelijke sfeer: wat een leuke klusdag afgelopen zaterdag, 17 september!
Na de koffie er even allemaal hard tegenaan, weer koffie, weer aan de schoonmaak en vervolgens een uitermate goed verzorgde lunch.

De tuin ziet er nu veel beter uit en alle 23 tuinders hebben er zichtbaar van genoten. Dat blijkt ook wel duidelijk uit de foto's die nu in het album staan.
Namens het bestuur allemaal hartelijk dank voor deze bijzonder geslaagde dag.

Tuinen beschikbaar!

Van harte welkom bij De Rijke Sterrentuin.

Op dit moment zijn er weer tuintjes beschikbaar voor alle Sterrenburgers en Dubbeldammers die hun eigen groenten, fruit en bloemen willen kweken op een stukje grond dicht bij huis.
Kijk eens rond op de website en schrijf u in.
 

Eerst kennismaken? Schrijf dan naar het bestuur  voor een afspraak op het tuincomplex.

Lees verder
Wat een enthousiasme op de klusdag 12 maart

Zoveel enthousiasme en wat een mooi weer op de klusdag van zaterdag 12 maart! Vroeg in de morgen was het nog best fris, maar met het opkomen van de zon steeg ook het enthousiasme bij de vele deelnemers. Dankzij de medewerking van onze buurman daags tevoren kon het zand voor het tegelpad op ons eigen terrein gestort worden. Zo konden we starten met de laatste grote klus: het uitgraven van het pad bij het hek, het storten van zand en het leggen van de tegels.

 

Die klus is voor meer dan de helft geklaard. Nu nog kijken of we nieuwe tegels kunnen bemachtigen en dan kunnen we het zware werk één van de volgende keren afronden.

Ondertussen is een strook bij de sloot bedekt met onkruidwerend doek; datzelfde gebeurde bij de leegstaande tuinen. Met koffie tusendoor en een smakelijke lunch bij afloop zijn we toch weer een heel eind opgeschoten bij het inrichten van ons moestuincomplex. Daarvoor dank aan alle deelnemers!

In het foto album een impressie van deze mooie dag. 

Gezelligheid troef op nieuwjaarsborrel

Vele aanwezigen hebben de nieuwjaarsborrel van 14 januari als uitermate gezellig ervaren. Voor het bestuur waren de aangedragen ideeën ook erg nuttig. Daarbij ging het vooral om het organiseren van wat meer samenhang, zodat de tuinders elkaar wat vaker kunnen ontmoeten bij een praatje op de tuin, of bij een activiteit.

Op de ledenvergadering donderdag 21 april wil het bestuur met voorstellen komen waarin we de ideeën verder uitwerken.